“Să ai grijă de EA, așa cum am avut și eu de tine” – scrisoarea unei MAME către fiul său

 

Despre viață îți pot spune doar atât:

 

Nu poți trăi o viață întreagă ținând capul în mâini. Acolo există doar o mică parte de iubire – iubirea de tine. Însă atunci când îl vei ridica și vei începe să îți îmbrățișezi trupul cu tot sufletul, vei înțelege că, dincolo de iubirea de sine, există un tot – iubirea pentru lume.

Pune-ți un zâmbet sincer pe chip, apoi pe suflet, îndreaptă spatele, apoi scutură sufletul de praf și începe să pășești în ceea ce te înconjoară. Iubește lumea sincer, nu te speria de măreția ei!

Iar despre femei, ce aș putea eu să îți spun?

Să nu o supui. Să nu o supui nevoilor tale – sperând că doar-doar alungi frica de singurătate, doar-doar nu trece încă o noapte fără sex, doar-doar ai un loc în care poți să fii atunci când prietenii merg la bere și te uită acasă.

Să nu consideri că femeia, indiferent de bărbat, trebuie să înghită toate mojiciile lui, iar dacă nu poate trece peste greșelile tale, la fel de repede ca înainte, să nu o șantajezi sentimental – să nu îi reproșezi că nu te iubește suficient. Să nu fii lipsit de scrupule.

Şi să știi că nu este nicio prostie mai mare decât să crezi că femeia de lângă tine este un obiect – de aici pornesc toate relele. Să nu îi folosești sufletul până la refuz, iar după ce se strică, să-i spui că, de fapt, nu a fost suficient de bună.

Să nu consideri femeia un obiect de care te folosești pentru a fi tu fericit pentru că o vei face să sufere profund, răni ce vor rămâne deschise o bună perioadă de timp. Să oblojeşti rănile femeii pe care o ții de mână și să nu îți fie rușine să plângi și tu cu ea.

Să ai grijă de orice femeie care îți intră în viață, așa cum am avut și eu de tine – cu dragoste și cu răbdare!

 

Mama te iubește mult!

Scrisoare scrisă de ~ Jurnalul unui Adam

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.