Dragul meu fiu,

 

Îți scriu câteva rânduri care, sper eu, să te ghideze în viață puțin, în relațiile cu femeile pe care le vei cunoaște și pe care le vei lăsa să te cunoască.

În primul rând, să nu-i crezi pe toți bărbații care le vor denigra în fața ta și te vor îndemna să faci la fel. Nu există doar femei sincere, cu bun simț, fără intenții ascunse. Așa cum nu există doar astfel de bărbați. Sunt femei și femei, bărbați și bărbați. Dacă vei avea de-a face cu una care va încerca să-ți calce sufletul sub tocuri, pleacă ș-atât. Frumos, educat, fără jigniri. Pur și simplu, las-o cu ale ei, tu vezi-ți de ale tale.

Apoi, dacă o femeie te va iubi din toată inima ei, nu-i face rău. Știu, iubire nu vine și nu trece în același timp pentru două persoane. Poate că va trece mai repede la tine, iar în acest caz, va trebui să o părăsești. Va suferi, dar dacă știi să alegi calea sincerității, cea a diplomației, îi vei alina într-un fel golul. Dacă va pleca ea, las-o să fie fericită cu deciziile ei. N-o căuta, n-o obliga să se întoarcă, nu-i vorbi urât. Las-o! Iar tu, tu să te vindeci tăcut. Ș-apoi să ridici capul și să pășești mai frumos prin lume.

Vei avea momente când vei juca la două capete, când vei crede că să fii bărbat înseamnă să ai cât mai multe femei. Ei bine, cu timpul sau poate că timpul te va învăța că nu este așa importantă cantitatea după o vârstă. Ci calitatea – vei deveni, sper, mai selectiv, mai atent cu alegerile tale și, cu siguranță, nu-ți vei bătea joc de ele. Dar, așa cum am mai spus, sunt etape și etape prin care vei trece. Să-ți ții mintea deschisă, să-nveți ce-i bine și frumos și ce-i rău și urât.

Să încerci să nu fii motivul pentru care o femeie își pierde încrederea în bărbați. Nu se cade să lași o așa imagine și nici să irosești un suflet de om. Tu să fii vertical, să ai principii clare și bun simț. Așa-i șade bine unui bărbat.

Asta-i doar o parte. Dacă vei mai vrea, îți voi mai scrie. N-aș vrea să fiu prea cicălitor cu tine.

 

 

Ai grijă de tine!

Articol scris de ~ Jurnalul unui Adam

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.