Sufletul şi Mintea

 

Se aşează Sufletul la masă…, cu un gram de nebunie şi speranţă şi deschis spre orice, dispus să zâmbească toată ziua, să se bucure de tot ce e în jur, să savureze fiecare privire aruncată spre realitate cu jurământul că va rămâne prezent în tot ceea ce face.

Apoi apare Mintea. Se aşează elegant la masă cu o siguranţă şi o graţie greu de descris. A lucrat mult la imaginea sa, doar are atâţia ani în spate, şi-a calculat fiecare mişcare, şi-a pregătit fiecare sablon pe care îl pune peste fiecare mutare în parte şi anticipează toate mişcările Sufletului. Analizează fiecare tresărire, pentru că ea ştie întotdeauna ce e de făcut. Cauză şi efect – mândra de ea, mereu are dreptate.

Vedeţi voi, Sufletul acceptă că nu există trecut şi viitor, acceptă prezentul şi faptul că niciodata nu ştie ce o să urmeze, abandonându-se necunoscutului. Este prezent în fiecare clipă şi se bucură detaşat de toate. La fiecare mutare optimistă a Sufletului, Mintea contraatacă cu un şablon pe care îl utilizează de când se ştie. Pentru că are experienţă, pentru că mereu trecutul a fost cel mai bun învăţător şi ştie că nu are cum să dea greş.

M-am săturat! Azi vreau să îi dau şah mat Minţii! Vreau să nu mai las Mintea să anticipeze nimic. Vreau să accept că nu ştiu nimic, vreau să fiu deschisă la nou… Vreau să-mi asum fiecare trăire altfel decât am făcut-o până acum.

Haideţi astăzi să încercăm să facem lucrurile altfel, să ieşim din confortul creat cu atâta răbdare … Eu vreau să renasc, să câştig partida.

 

Eckhart Tolle

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.